Boligdrømme Boligjagt

Bolig- og byggedrømme #1 – En føljeton om vores jagt på drømmehuset

august 12, 2019

Min tanke er at lave en føljeton af opslag om vores vej mod at finde drømmehuset og vores fremtidige hjem. Her kan I følge med i vores proces og I kommer nærmest med fra start, fordi vi ikke er nået ret meget længere end at drømme og kigge lidt. Jeg vil dele vores overvejelser, de muligheder vi ser og de beslutninger, vi tager under vejs. Så her er en lille update på, hvor langt vi egentlig er i processen:

Vi er så småt begyndt at drømme om, hvordan vores fremtidige hjem skal se ud, hvor det skal være og hvordan det skal være. Vi kigger både på huse til salg, håndværkertilbud og byggegrunde. Især sidstnævnte fylder meget, fordi vi nok har fundet ud af, at det er det, vi allerhelst vil – og ja drømmer om!

For mig er det meget vigtigt at have mulighed for at sætte mit eget præg på huset. Ikke bare med indretning, men også med placeringen af rum. Derfor er jeg mest til et håndværkertilbud og så knokle igennem eller også købe et færdigbygget hus, som vi selv er med til at tegne og vælge alt fra placeringen af rum til mursten og armaturer. Det kunne være fedt! A er også mest til nybyg, men ser nok mere det praktiske perspektiv: mere økonomisk varmeregnskab, minimalt vedligehold de første år og ingen overraskelser osv.

Med det sagt, så har vi OVERHOVEDET ikke travlt og tager det stille og roligt. Måske fordi vi ikke føler os 100% klar – men bliver man nogensinde det? Sådan ægte 100% klar? Og måske også fordi de penge vi skal bruge til at købe huset for jo skal lånes, da vi ikke ligefrem er millionærer. Og vi har svært ved at forene os med, at vi skal låne penge, da ingen af os har eller har haft lån før og ikke rigtig bryder os om, at skylde nogen noget. Så det skal vi lige have lidt tid til at acceptere.

Indtil videre har vi talt med vores banker om, hvad der kan lade sig gøre økonomisk, for at have et indtryk af, hvor stort vi kan drømme. Vi har set på grunde i de nærliggende provinsbyer, hvor vi kan se os selv bo. Vi har besøgt nogle udstillingshuse, hvor især ét hus satte alvorligt skub i drømmen om at bygge nyt (men mere om det senere). Og så har vi haft et uforpligtende møde med HusCompagniet, der har bygget det udstillingshus, vi faldt for. Så nu ved vi i store træk, hvordan VORES HUS skal se ud og hvad det nogenlunde vil koste at bygge. Men vi ved bare ikke, hvilken grund det skal ligge på endnu. Hvad sker der forresten for, at byggegrunde er så megadyre? Altså vi snakker en TOM grund, bare jord, der er ingenting på den – 1,5 mio. bom! Fy føj da! Jeg ved godt, at de selvfølgelig findes billigere – også meget billigere, men desværre ikke rigtig, der hvor vi gerne vil bo.

Det er en langsom proces, fordi det betyder meget for os at være 100% – eller i hvert fald 99,9% sikre på, at vi tager det rigtige og det fornuftige valg! Vi tænker meget over tingene og ser på mange muligheder inden vi tager et valg. Og så vil vi være helt sikre på, at vi ikke sætter os for hårdt, så det SKAL holde økonomisk. Men selvom det går langsomt, så nyder jeg hvert sekund af processen, fordi jeg virkelig går op i det her. Mit hjem betyder jo alt – derfor skal det være helt perfekt.

Nu ved I, hvor vi er. Jeg håber, at I vil følge med – kom også gerne med råd og de erfaringer I har gjort jer! Jeg glæder mig til at tage jer med hele vejen til, vi finder vores drømmehus!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply