Boligdrømme Boligjagt

Bolig- og byggedrømme #5 – Der var drømmehuset eller var det?

januar 20, 2020

Jeg har ikke fået fortalt jer om vores seneste huskig, som godt nok var tilbage i efteråret på en gråvejrsdag. Vi fandt et hus i samme kvarter, som der hvor vi rigtig gerne ville bygge vores drømmehus. Det her var bare bygget (i 2013), havde nogenlunde samme plantegning, som vi ønsker os og til og med en super flot have. På papiret var det virkelig vores drømmehus! Vi troppede op i nybyggerkvarteret superspændte og med skyhøje forventninger, men for mit vedkommende også en lillebitte følelse af noget trist. Det triste kom af, at hvis det her var drømmehuset, så ville jeg ikke få lov til at bestemme alting selv – jeg ville ikke få det 100%, som jeg kunne tænke mig, for der var bittesmå – nærmest ubetydelige ting i huset, som ikke var 100%, som jeg gerne vil have dem – sådan noget som fliser, valg af håndvask og andre småting. Jeg føler mig en smule åndssvag for at tænke sådan, for jeg ved jo, at man bliver nødt til at gå på kompromis med noget, men på den anden side, så er skal vi betale rigtig mange penge for det hus, og så vil jeg også bare gerne have noget, jeg bliver rigtig glad for at bo i.

Nå tilbage til huset. Det var superfint, med mange rigtig gode valg. Perfekte værelsesstørrelser, indbygget garage, viktualierum, fint køkken, to badeværelser, alle de værelser vi drømmer om og som sagt; den lækreste have med drivhus og højbede. Og så var prisen rimelig. Kunne vi egentlig ønske os mere? Altså der var jo småtingene og så var køkken-alrummet ikke så lyst, som vi ønsker os – for vi vil gerne have et stort, lyst rum med masser af plads til vores store familie. Men det er jo ikke alverden – og vi ville helt sikker få et dejligt hjem der.

Men følelsen! Den var der bare ikke! Det var en frustrerende oplevelse, for det var jo nærmest det hus, vi selv ville have bygget, i den by og til og med det kvarter, som vi drømmer om at bygge i. Haven var allerede lavet og egentlig skulle vores ting jo bare flyttes ind. Men følelsen var der bare ikke – og vi har hørt, at man bare ved det, når man står i huset. Og sådan havde vi det bare ikke. Så vi valgte ikke at gå videre med det skønne hus.

Nå, men hvad så nu? Lige nu ligger planerne lidt i baggrunden – vi holder stadig øje med, hvad der kommer til salg af huse og grunde, men vi ved, at hvis vi skal bygge vores drømmehus, skal vi tjene lidt flere penge, så vi ikke skal leve på en sten. Derudover har vi også store rejseplaner i den nærmeste fremtid, som jo heller ikke er gratis, derfor forsøger jeg at ligge lysten til et hus og helst et nybygget ét lidt i baggrunden. Men jeg drømmer stadig og en dag, så kommer vi til at få et hus, som vi bliver rigtig glade for at bo i!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply