Inspiration

Velkommen 2020 – mine mål for det nye år

januar 3, 2020

Godt nytår, venner! Jeg håber, at I alle har fået en god start på det nye år!

Jeg kan vildt godt lide idéen om at starte på en frisk – som at få et helt rent hvidt stykke papir, som bare mangler at blive fyldt ud med tekst, historier og tegninger. Derfor er jeg også en sucker for nytårsfortsæt, men jeg orker ikke de traditionelle, uopnåelige fortsæt, der giver dårlig samvittighed, hvis man lige kommer til at spise den der vildt lækre træstamme fra bageren, som bare ligger og tigger om at blive taget med hjem!
Jeg sætter i stedet opnåelige, realistiske og positive mål for mig selv. Mål som udvikler mig og har grund i noget, som jeg rigtig gerne vil – eksempelvis rejse til et land, hvor jeg aldrig har været, eller lære at tale et sprog, jeg endnu ikke mestre. Målene skal være konkrete, opnåelige og målbare, så du i slutningen af året kan gøre status på dine mål og fejre, at du nåede dem! Du skal for eksempel ikke lave et mål, der hedder være bedre til at lytte, for hvordan ved du, at du er blevet bedre, når du sidder i december 2020 og skal vurdere, om du har nået dine mål. I stedet skulle du måske lave et mål – eller et fortsæt om du vil, der lyder: spørge ind til kollegaer/familie/venner mindst tre gange om ugen, og så holde regnskab med det. På den måde ser du fremskridt, som er med til at holde dig motiveret. En motivationsfaktor kan også være at sige målene højt til andre, da det virker forpligtende, især hvis de spørger ind til, hvordan det går og på den måde holder dig op på det. Jeg har bedt min kæreste om at hjælpe mig med at holde mig op på nogle af de mål jeg har for 2020, hvis jeg selv i et svagt øjeblik skulle glemme dem.
Det er også vigtigt, at du ikke slår dig selv oven i hovedet, hvis det lige svepser for en periode, fokuser hellere på, at du kommer tilbage på rette spor igen og roser dig selv for at komme op.

Mine mål for 2020

  1. Indfører mindst én kødfri dag om ugen. Jeg gør det primært af hensyn til miljøet, men også for at udvide min horisont i forhold til madlavning og alternative retter. Jeg er ikke god til at eksperimentere, når det kommer til mad, derfor vil jeg gerne udfordre mig selv lidt mere på dette punkt.
  2. Købe max 10 ny-producerede vare i hele året (her gælder ikke strømper, hårnåle og opfyldning af make-up produkter, som jeg allerede har, men bare er løbet tør for – jeg holder regnskab med de købte vare og kommer til nøje at overveje om det nu er nødvendigt at bruge et af mine dyrebare “indkøbsklip” på den ting – jeg vil også have produktionen og materialerne i overvejelserne, når jeg vil bruge et “klip”. Det vil sige, at jeg i meget større stil skal på loppejagter i 2020 og det glæder jeg mig til – jeg starter allerede i morgen!
  3. Læse mindst tre bøger i årets gang. Jeg vil gerne blive bedre til at skrive, og jeg er sikker på, at det kan hjælpe at læse nogle flere bøger. Desuden vil jeg bare blive bedre til at være offline og til stede.
  4. Starte et netværk for unge kommunikatører i Aalborg/Nordjylland – eller bare blive en del af ét. Jeg bestræber mig altid på at lære nye ting og ser ufatteligt mange fordele i sparring og af at lære af andres erfaringer, især, når jeg sidder alene med al kommunikation i min stilling.

I er mere end velkommen til at holde mig op på mine mål og spørge ind, så jeg kan holde motivationen, for den smutter sikkert en gang eller to i løbet af året. Jeg tror især, at målet om de kødfrie dage bliver udfordrende for mig at overholde, fordi de eneste retter jeg på nuværende tidspunkt kan komme på er falafler, risengrød og pandekager. Måske vi bliver trætte af det i længden, he he. Men jeg tror på, at så længe jeg prøver og har det som mål, bliver jeg mere bevidst om klimaet, og det vil gøre bare en lille forskel! Det samme gælder jo også andre formål, som vægttab, karrieremål osv.

Så afsti afsted og i gang med mål for dit år og husk at fejre de små sejre, ros dig selv undervejs, sig dem højt, handel på dem og husk, at selv som handlinger er skridt frem ad!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply