Opskrifter

Opskrift hjemmelavede fyldte chokolader

december 8, 2019

I sidste weekend lavede vi hjemmelavede chokolader hos min svigermor til hendes fødselsdag. Det er efterhånden blevet en del af juletraditionerne her i huset, så det skal vi vist blive ved med.

De hjemmelavede chokolader er selvfølgelig gode at servere til gæster eller selv at nyde på de kolde vinteraftner. Men hvis du laver nogle forskellige slags og lægger dem i en flot æske med bånd, er de perfekte som julegave til dem, der bare har alt – eller til mandelgaven. Det er en meget personlig gave, som du har brugt tid på og som forhåbentlig smager dejligt – det kan man da kun sætte pris på!

Jeg tænkte, at jeg ville dele vores ingrediensliste med jer – for vi følger nemlig ikke rigtig en opskrift, vi laver bare chokolader indtil vi enten ikke har mere fyld eller er løbet tør for chokolade. Det kommer jo også an på, hvor mange chokolader, du vil lave.

I år lavede vi kun tre slags, så her får du lige ingredienslisten:

Chokolade med pebermyntefyld:
– Odense chokolade 55% (chokoladen skal helst ikke være for mørk, så det kommer til at være for dominerende)
– Fondantpulver: Jeg købt det her. Det skal blandes med vand – følg anvisningerne på pakken og kom perbermyntearoma i – det må gerne smage ret stærkt, når du prøvesmager, så den kan hamle op med den mørke chokolade.

Chokolade med Nougat-krokant:
– Odense chokolade 55%
– Brændte mandler eller hasselnødder efter samme princip. Hakkes fint, så de kan sprøjtes ud med en sprøjtepose
– Nougat

Chokolade med saltkaramel:
– Odense chokolade 55%
– Kondenseret mælk, kogt i den lukkede dåse, i en gryde med vand (husk, at vandet hele tiden skal dække dåsen) i 3 timer.
– Læsøsalt til du synes det smager igennem – det skal helst være lidt dominerende for at hamle op med chokoladen.
– Lidt guldstøv til at pensle formen med.

Vi smelter chokoladen i en plastikbøtte i mikroovnen, et par sekunder ad gangen – ud og røre – inden et par sekunder igen osv. indtil det har den rette flydende konsistens. Vi måler ikke temperaturen, for A er simpelthen et naturtalent til det der. Men ellers find temperaturene på nettet, hvis du føler dig mere sikker ved det.

Måske jeg en anden gang laver en mere udførlig guide til at lave chokolade – det her er mere for idéerne til indholdet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply