Opskrifter

Super nemme madeleines

november 22, 2019

I weekenden fik jeg lyst til at prøve min nye madeleine-form, som jeg fik i fødselsdagsgave. Jeg havde aldrig bagt eller smagt dem før, så det skulle prøves. Til jer der ikke kender dem, er det en lille, fransk tørkage bagt i en fin form. Nå, men jeg fandt altså en opskrift, som jeg lige passede lidt til efter hvad jeg havde i køleskabet og de blev superfine og fungerede rigtig godt som værtindegave til min mors moster, som havde inviteret på flæskesteg (MUMS!)

Nå, men her I opskriften på de to forskellige madeleinekager:

Grunddejen:

90 g smør
90 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
2 æg
90 g sukker

Smelt smørret og lade det køle af. Bland mel og bagepulver og sigt det. Pisk æg og sukker med en håndmikser i ca. 5 min. til den er cremet og luftig. Det er vigtigt at piske grundigt, så der kommer en masse luft i dejen. Vend forsigtigt melet i æggemassen lidt ad gangen og derefter det afkølede smør. Vend forsigtigt, så dejen forbliver luftig.

Jeg delte dejen i to portioner.

Citron madeleines:

1/2 tsk vaniljesukker
Saften fra en halv citron

Vend vaniljesukker og citronsaften i dejen og stil den i køleskabet i minimum 1 time.

Madeleines med mælkechokolade:

50 g mælkechokolade

Smelt chokoladen og lad den køle en smule inden du kommer den i dejen. Stil dejen i køleskabet i minimum 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør formen og drys den med mel. Brug en ske til at fylde formene – glat endelig IKKE dejen ud, den løber selv ud, under bagningen og danner en fin top på “bagsiden” af kagen. Bages i 10-12 minutter, til kanterne er gyldne og dejen lige akkurat er gennembagt.

Lad dine madeleines afkøle på en rist. Inden servering kan de drysset med lidt flormelis eller lidt glassur.

De er super lækre – sikkert perfekt til børn og ret nemme. Jeg skal i hvert fald have fat i et par forme mere, så jeg er fri for at bage af så mange omgange. Formene kan fås i Søstrene Grene lige nu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply